Skip to content

Ιστοχώρος Σωκράτη Κρονίδη Χριστοδουλαρή

Loading...

Θεραπευτήρια

Ιπποκράτης: Ο γιατρός οφείλει να απορρίπτει κάθε είδους δεισιδαιμονία, να είναι καθαρός στο σώμα και αχώριστος της ηθικής.

Αρχική Θεραπευτήρια

Λακωνική Αγωγή

Το πρώτο «Εκλοχείον» σε έναν επιλεγμένο χώρο, 54 χλμ. από την Αθήνα, στην Μαρώνια (Άγιο Κωνσταντίνο / Καμάριζα) Αττικής.

Πολιτική

Η άσκηση της πολιτικής αποτελεί τέχνη και επιστήμη και αφορά σε ιδέες και στον τρόπο εφαρμογής τους.

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
     Αρχική Θεραπευτήρια

Ενημέρωση RSS

RSS 2.0
Θεραπευτήρια
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ! PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Απρίλιος 2016 23:13

ΖητεΙται  ΝοσηλεΥτρια!

 

Με καλή γνώση ανατομίας,  και αίσθηση καθήκοντος, από 21-30 ετών, για να εκπαιδευτεί ως βοηθός Οστεοπαθολόγου, για 1-2 μέρες την εβδομάδα.  Προτιμάται άτομο που μένει στις περιοχές Καμαρίζης, Λαυρεωτικής, Κεραταίας, ή Αναβύσσου.             

Τηλ. 22920 27367, 210 8812585, 6977306981

 
Κρουστική - Ωστική αναίμακτη επέμβαση PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Ιανουάριος 2009 20:19
Κρουστική - Ωστική αναίμακτη επέμβασηΜία εναλλακτική μέθοδος αντιμετωπίσεως έως και επαναφοράς βαρείας σπονδυλολισθήσεως και οστεοαρθρίτιδος

Από βρεφικής και νεαράς ηλικίας όλα τα θηλαστικά πέφτουν, κτυπούν και τραυματίζονται, άλλοτε ελαφρώς και άλλοτε βαρέως. Αυτές οι αλλεπάλληλες πτώσεις και κατ’ επέκτασιν τραυματισμοί των αρθρώσεων έχουν ως συνέπεια, ένα μεγάλο ποσοστό της ανθρωπότητας να αναπτύσσει μετατραυματικές αρθρίτιδες, κατά την μέση ηλικία ή νωρίτερα. Αν οι χρόνιες αυτές αρθρίτιδες, εντοπίζονται στην σπονδυλική στήλη, εύκολα εξελίσσονται σε υπεξαρθρήματα έως και εξαρθρήματα, με όλες τις συνέπειες που αυτά μπορεί να συνεπάγονται (ριζίτιδες, νευρίτιδες, κεφαλόπονοι, ισχιαλγίες, παρέσεις, παραλύσεις κ.ά.)
Μία από τις σοβαρότερες περιπτώσεις που αντιμετωπίζει ένας ορθοπεδικός ή νευροχειρουργός είναι η σπονδυλολίσθησις ή δισκοκήλη λόγω σπονδυλολύσεως.     
Αν και τα εργαστηριακά ευρήματα (ακτινολογικά) μπορεί να προϋπάρχουν από τα νεανικά (αθλητικά) χρόνια, όμως τα σύνδρομα για τα οποία εξετάζεται ο ασθενής, εμφανίζονται όταν το άτομο σταματά να γυμνάζεται και χάνει τον μυϊκό και συνδεσμικό τόνο, ο οποίος μέχρι τότε συγκρατούσε την τραυματισμένη άρθρωση.
   
Περισσότερα...
 
Το χρονικό της Χειροπρακτικής στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2008 22:12

Δισκοκύλη(Από Αγγλικό κείμενο αναρτηθέν στο βιβλίο ιστορίας της Χειροπρακτικής της E.C.U)

Εμείς οι Έλληνες ανέκαθεν αποκαλούσαμε αυτό το σημείο της γης ΕΛ-ΛΑΣ  δηλαδή φωτεινή πέτρα ή πέτρα από τον ήλιο ή λιόπετρα.
Τι σχέση έχει αυτό με την χειροπακτική; Θεωρούμε ότι έχει.
Μια και το Θείον διέπει το σύμπαν, την Θεϊκή υπόσταση του ήλιου την αποκαλέσαμε Απ όλλων, δηλαδή   απ΄ όλων ή  εκ πολλών πραγμάτων.
Ήταν διά της εικόνας του Θεού Απόλλωνος που εκδηλώθηκε η Θεία υπόσταση στον τομέα της Υγιείας, που ενέπνευσε τους προγόνους μας  να ανακαλύψουν την τέχνη των χειρισμών των αρθρώσεων, που έγινε η επιστημονική βάση για την σημερινή Χειροπρακτική. Ο Όρκος του Ιπποκράτους, δια του οποίου οι νέοι ασκληπιάδες προσχωρούν στο θεραπευτικό επάγγελμα, τους συνδέει με τις ιαματικές δυνάμεις του Θεού Απόλλωνος.

Περισσότερα...
 
Ο Όρκος PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2008 21:13

ΙπποκράτηςΟρκίζομαι στον Απόλλωνα τον Ιατρόν
και στον Ασκληπιόν και στήν Υγιείαν, και Πανάκειαν
και σε όλους τους Θεούς και Θεές,
και μάρτυρες τους βάζω
πως θα εκτελέσω τον όρκον μου αυτόν και το συμβόλαιο
όσο μου επιτρέπουν η δύναμις και κρίσις μου.
Θα τιμώ εκείνον που την τέχνη αυτήν μου εδίδαξε
όσο και τον γονιό μου.
Στη ζωή μου θα τον κάνω κοινωνό,
και όταν βρεθεί σε ανάγκη, απ' τα δικά μου θα του δίδω.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 5