Skip to content

Ιστοχώρος Σωκράτη Κρονίδη Χριστοδουλαρή

Loading...

Θεραπευτήρια

Ιπποκράτης: Ο γιατρός οφείλει να απορρίπτει κάθε είδους δεισιδαιμονία, να είναι καθαρός στο σώμα και αχώριστος της ηθικής.

Αρχική Πολιτική Γενικά Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (ΕΑΡ)

Λακωνική Αγωγή

Το πρώτο «Εκλοχείον» σε έναν επιλεγμένο χώρο, 54 χλμ. από την Αθήνα, στην Μαρώνια (Άγιο Κωνσταντίνο / Καμάριζα) Αττικής.

Πολιτική

Η άσκηση της πολιτικής αποτελεί τέχνη και επιστήμη και αφορά σε ιδέες και στον τρόπο εφαρμογής τους.

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
     Αρχική Πολιτική Γενικά Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (ΕΑΡ)
Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (ΕΑΡ) PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2008 15:52

Σωκράτης ΧριστοδουλαρήςΌπως γνωρίζει ο κάθε ένας που είναι μέλος της πολιτικής κίνησης του ΕΑΡ, αλλά και όσοι απλώς ενδιαφέρονται για την πορεία του, είμαι από τα ιδρυτικά του μέλη και ο ένας από τους δώδεκα του πρώτου 12μελούς Πολιτικού Συμβουλίου. Η πολιτική πάντα με ενδιέφερε, όπως πρέπει να ενδιαφέρει τον κάθε ενεργό πολίτη. Επαναπατρίστηκα μετά από 28 έτη απουσίας από την Ελλάδα. Με την επιστροφή μου στην πατρίδα, πέρα από την επαγγελματική μου ενασχόληση, μαζί με άλλους τρεις βετεράνους στο επάγγελμά μας, ιδρύσαμε την Ελληνική Εταιρία Χειροπρακτικής, Φυσικής Θεραπευτικής και Οστεοπαθολογίας. Ακολουθήσαμε συγκεκριμένη στρατηγική (πολιτική) με στόχο να νομοθετηθούν οι ειδικότητές μας. Αυτή η κοινή δράση βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες να μάθουμε νά κατανοούμε, να εμπιστευόμαστε, να συνεργαζόμαστε  και να εκτιμούμε την εργασία της κάθε ειδικότητας. Εξελέγην ο πρώτος της πρόεδρος.

Λόγω του ότι η πρόοδός μας ήταν σταθερή αλλά αργή, απεφάσισα ότι καταλληλότερος τρόπος θα ήταν να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε την εκάστοτε κυβέρνηση μέσω κομματικής πολιτικής.                                       

Μαζί με τον Σωτήριο Σοφιανόπουλο, τον τότε κύριο μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΧΡΩΠΕΙ ιδρύσαμε το «Κόμμα Ελληνισμού». Kάτω από την αρχηγία του  πολιτεύτηκα  δύο φορές, μία φορά στην Α΄ Αθηνών και την δεύτερη στην Β΄ Θεσσαλονίκης. Ήταν μία εμπειρία που μας έμαθε πως, αν και είχαμε αξιοζήλευτο καταστατικό, εμβριθές πρόγραμμα και ελληνικότατες θέσεις στα καυτά εθνικά θέματα, θα φθειρόμασταν αν ξανακατεβαίναμε στις εκλογές χωρίς α) αρκετό χρήμα για να προωθηθούμε και β) ένα δυνατό ρεύμα ψηφοφόρων μαζί μας.
Μετά την διαπίστωση της στασιμότητας στην οποίαν μας εξανάγκασε η έλλειψη πόρων, απομακρύνθηκα από την ενεργό δράση του Κόμματος Ελληνισμού.
Παρέμεινα κομματικώς άπραγος, καθώς δεν με εκπροσωπούσε κανένα πολιτικό σχήμα.

Όμως οι επιταγές των καιρών, το οδυνηρό αδιέξοδο των νέων ανθρώπων, το φάσμα της πείνας, η ανεργία, ο πνευματικός σκοταδισμός και η ηττοπάθεια που με μαύρα πέπλα κάλυψαν αυτόν τον προαιώνια φωτεινό τόπο, απαιτούσαν δράση και αντίσταση.
Οι εκδηλώσεις μας στὴν «Λακωνική Αγωγή» έγιναν αφορμή μεγάλου προβληματισμού ανάμεσα σε συνέλληνες, φίλους και αγωνιστές σχετικά με τον τρόπο που θα έπρεπε να αντιδράσουμε.  
Άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την δημιουργία μίας πολιτιστικής κίνησης που θα αγκάλιαζε όλα τα ελληνοπρεπή πολιτιστικά κινήματα, για να την χειριστούμε ως εκλογικό μοχλό στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Στην συνέχεια, μέσω ψηφοφορίας –καθότι η δημοκρατία με την αρχαιοελληνική της έννοια είναι η αφετηρία, αλλά και το όραμά μας- καταλήξαμε στην απόφαση να ιδρυθεί μία πολιτική κίνηση, η οποία λόγω της φύσης της είναι πιο ισχυρό όπλο αντίστασης από μία πολιτιστική κίνηση.
Σ’ αυτή την πολιτική κίνηση συμμετείχα  ως ιδρυτικό μέλος και  συνάμα ως μέλος του πρώτου Πολιτικού Συμβουλίου, όπου παραμένω έως και σήμερα.   

Το ΕΑΡ ακολουθεί μία πορεία  που δεν φαίνεται να την έχει ακολουθήσει κανένα πολιτικό κόμμα ή θεσμός και εδώ είναι η δύναμή μας.
Πρόκειται για ένα κόμμα αμεσοδημοκρατικό (12μελές Πολιτικό Συμβούλιο), δεν έχει αρχηγό και οι δομές του είναι τέτοιες που παρέχουν την δυνατότητα αυτόβουλης δράσης σε όλους τους συμμετέχοντες.
Η μέχρι τώρα δράση του πολιτικού μας φορέα αποδεικνύει την πρόθεση μας νά επιδείξουμε στην πράξη  και όχι μόνον στις εξαγγελίες και στα λόγια, την ελληνοπρέπειά μας, την εντιμότητά μας και την συνέπειά μας.
Εάν εμείς μέσα στο κίνημά μας δείξουμε μία ελληνοπρεπή θέση αλλά και συμπεριφορά, θα έχουμε κερδίσει το ένα τρίτο  της ανάγκης αυτού του έθνους. Εαν δείξουμε ότι οι χειρισμοί στα οικονομικά μας είναι τίμιοι και φανεροί, θα έχουμε κερδίσει τα δύο τρίτα της ανάγκης αυτού του λαού, που έχει αναγκαστεί να αποδεχθεί το λαϊκό ρητό… «Ποιος έχει τα δάκτυλα στο μέλι και δεν τα γλύφει;» Εμείς αυτό το καταργούμε.
Η τρίτη ανάγκη αυτής της ταλαίπωρης φυλής είναι να ξέρει ότι έχει μία κυβέρνηση που θα είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και που δεν θα λέει κάτι σημαντικό  σήμερα, για να πράξει αύριο το ακριβώς αντίθετο.
Το όραμά μας είναι να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού αυτές τις πολύτιμες αρχές, ξεκινώντας από την ίδια μας την οργάνωση. Έτσι όταν εμφανιστούμε στην πολιτική σκηνή θα αποτελούμε την μοναδική εναλλακτική για τους αφυπνιζόμενους Έλληνες, τον μοναδικό χώρο συνύπαρξης και αγαστής συνεργασίας  πολιτών που ονειρεύονται μια Ελλάδα ελεύθερη,  ισχυρή και φωτοδότη (όπως είναι ο ιστορικός της ρόλος άλλωστε) του παγκόσμιου πολιτισμού.
Είμαστε ο αντίποδας της χειραγωγημένης ἀπό την διεθνή εξουσία, εξοφλημένης «Αριστερο-Κεντρο-Δεξιάς» κομματικής ολιγαρχίας.
Ο υποδειγματικός μας καθρέπτης, είναι ο ίδιος ο κομματικός μας μηχανισμός.
Λαμβάνουμε σε μηνιαία βάση εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα από επανελληνιζόμενους Έλληνες, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, οι οποίοι προσβλέπουν σ’ ένα κίνημα σαν και το δικό μας, που θα στοχεύει στην απελευθέρωση της χώρας μας από τις αλυσίδες των διεθνών εξουσιαστών.
Μέσα από τα γεγονότα και τις διεθνείς συγκυρίες  έχουμε συνειδητοποιήσει και γνωρίζουμε καλά πια, ότι η πολιτική μας κίνηση, όταν θα εμφανιστεί δυναμικά στο πολιτικό γίγνεσθαι, σαν ένα τεράστιο, σαρωτικό κύμα αλλαγής και ελπίδας, θα συμπαρασύρει την πλειοψηφία των κατοίκων της πατρίδος μας στόν κοινό μας αγώνα.

Δρ. Σωκράτης Χριστοδουλαρής  D.O.(Syd), D.C., N.D.
Α΄ Γραμματεύς Οργανωτικού Ε.Α.Ρ.