Skip to content

Ιστοχώρος Σωκράτη Κρονίδη Χριστοδουλαρή

Loading...

Θεραπευτήρια

Ιπποκράτης: Ο γιατρός οφείλει να απορρίπτει κάθε είδους δεισιδαιμονία, να είναι καθαρός στο σώμα και αχώριστος της ηθικής.

Αρχική Πολιτική

Λακωνική Αγωγή

Το πρώτο «Εκλοχείον» σε έναν επιλεγμένο χώρο, 54 χλμ. από την Αθήνα, στην Μαρώνια (Άγιο Κωνσταντίνο / Καμάριζα) Αττικής.

Πολιτική

Η άσκηση της πολιτικής αποτελεί τέχνη και επιστήμη και αφορά σε ιδέες και στον τρόπο εφαρμογής τους.

Increase font size  Decrease font size  Default font size 
     Αρχική Πολιτική

Ενημέρωση RSS

RSS 2.0
Πολιτική
Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (ΕΑΡ) PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2008 15:52

Σωκράτης ΧριστοδουλαρήςΌπως γνωρίζει ο κάθε ένας που είναι μέλος της πολιτικής κίνησης του ΕΑΡ, αλλά και όσοι απλώς ενδιαφέρονται για την πορεία του, είμαι από τα ιδρυτικά του μέλη και ο ένας από τους δώδεκα του πρώτου 12μελούς Πολιτικού Συμβουλίου. Η πολιτική πάντα με ενδιέφερε, όπως πρέπει να ενδιαφέρει τον κάθε ενεργό πολίτη. Επαναπατρίστηκα μετά από 28 έτη απουσίας από την Ελλάδα. Με την επιστροφή μου στην πατρίδα, πέρα από την επαγγελματική μου ενασχόληση, μαζί με άλλους τρεις βετεράνους στο επάγγελμά μας, ιδρύσαμε την Ελληνική Εταιρία Χειροπρακτικής, Φυσικής Θεραπευτικής και Οστεοπαθολογίας. Ακολουθήσαμε συγκεκριμένη στρατηγική (πολιτική) με στόχο να νομοθετηθούν οι ειδικότητές μας. Αυτή η κοινή δράση βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες να μάθουμε νά κατανοούμε, να εμπιστευόμαστε, να συνεργαζόμαστε  και να εκτιμούμε την εργασία της κάθε ειδικότητας. Εξελέγην ο πρώτος της πρόεδρος.

Περισσότερα...
 
Η Ελληνική καταγωγή των Αραουκάνων της Χιλής PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2008 20:03

Ταξίδι στην ΑραουκανίαΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΟΥΚΑΝΙΑ

Το ομώνυμο, μεταφρασμένο από τις εκδόσεις Ηλιοδρόμειον, βιβλίο του Λόνκο Κιλαπάν ήταν η φωτιά που άναψε το ενδιαφέρον μου γι’ αυτό το ταξίδι στην Χιλή.
Γι’ αυτούς που δεν έχουν επισκεφθεί την όμορφη αυτή χώρα της Νοτίου Αμερικής, ίσως να φαντάζει κάπως «ξωτική» και πρωτόγονη. Εμένα όμως με εξέπληξε ο πολιτισμός και η συναισθηματική ωριμότητα αυτού του λαού. Είναι κατά παρασάγγας σε ανώτερη πολιτισμική (πνευματική) βαθμίδα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Αλλά ας ξεκινήσουμε από το βιβλίο.
Ο Λόνκο Κιλαπάν, και κατά την ισπανική του ονομασία Σεζάρ Ναβαρέττε, διατυπώνει στην θεωρία του ότι ένα μεγάλο ποσοστό της κουλτούρας των Μαπούτσιε, αλλά ιδιαιτέρως των Αραουκάνων-Μαπούτσιε έχει άμεση σχέση με αυτήν των Σπαρτιατών.

Περισσότερα...
 
Kόμμα Ελληνισμού PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2008 10:12

Κόμμα ΕλληνισμούΤο κόμμα Ελληνισμού ξεκίνησε εδώ και 17 χρόνια, ως μια πρωτοβουλία του Σωτήριου Σοφιανόπουλου και του Σωκράτη Χριστοδουλαρή. Στόχος του, να δημιουργηθεί ένας πολιτικός πυρήνας Ελλήνων, που θα προσείλκυε άτομα απ’ όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα, με πρόθεση να εργαστούν πάνω στα προβλήματα του επαγγελματικού τους κλάδου, αλλά και να ανιχνεύσουν λύσεις και προοπτικές. Κατ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές προτάσεις και λύσεις, καθώς θα προκύπτουν απ’ τους ίδιους τους ανθρώπους του κάθε επαγγέλματος.
Αυτό πιστεύουμε πως είναι το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα σύστημα διακυβερνήσεως εντελώς δικό της και επί πλέον ανεξάρτητο από κάθε ξένο έλεγχο. Αυτό το σύστημα είναι το προοίμιο για Άμεση Δημοκρατία, ένα σύστημα διακυβέρνησης  που πραγματικά αρμόζει στους Έλληνες.
Βασική του ιδέα είναι να δοθεί η ευκαιρία στον Έλληνα να βρει  τον αρχικό (αρχαίο) τρόπο διακυβερνήσεώς του.
Η πολιτική κίνηση του Ελληνισμού επέλεξε το σύστημα του «λόγον διδόναι και δέχεσθαι» του Πλάτωνος, το οποίο θα εφαρμοσθεί όταν ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να το δεχτεί.

Περισσότερα...
 
Απολλώνια 2003 - Αφιέρωμα στην Μάνα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 15 Ιούλιος 2003 11:43

Μάνα

Κίνημα επανάκτησης του Μητρικού και ηγετικού ρόλου της Γυναίκας

(Απόσπασμα ομιλίας του συμποσίου)

Στις αρχές του περασμένου αιώνα, ξεκίνησε στην δύση η επανάσταση της γυναίκας με το κίνημα των Suffragettes. Οι καιροί απαιτούσαν να αποτιναχθεί ο ζυγός που δυνάστευε τις γυναίκες (άλλωστε κάπως έτσι  μεταφράζονται οι Γαλλικές λέξεις Suffre-Jette στα Ελληνικά.) Αλλά αυτό ήταν φαινόμενο σε λαούς με αγγλοσαξωνική παιδεία.
Η αγγλοσαξωνική παιδεία, (όπως, δυστυχώς, και η ελληνική τα τελευταία έτη), φτιάχνει ειδικούς και όχι πολυμαθείς, εγκυκλοπαιδικούς, όπως η μέχρι προ πεντηκονταετίας Ελληνική εκπαίδευση. Αυτή η εξειδίκευση επήλθε εντέχνως..... Έτσι, οι επιστήμονες που ολοκληρώνουν  τέτοια εκπαίδευση, ελέγχονται πολύ εύκολα, από τους ειδικώς εκπαιδευμένους καθοδηγητές. Δηλαδή εκείνους που τελείωσαν Διοίκηση επιχειρήσεων, Πολιτικές επιστήμες και  άλλες συναφείς σπουδές. Με την σειρά τους και αυτοί ελέγχονται από άλλα ισχυρά πολιτικά κέντρα έξωθεν, τα κοσμο -εξουσιαστικά. Έτσι κατακερματίζεται η ανθρωπότητα σε στενά όρια ειδικοτήτων και ο έλεγχος είναι εφικτότερος.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3